Rijles vanaf 16,5 jaar

rijles-vanaf-16,5-jaarBen je 16,5 jaar oud? Dan mag je al starten met rijles! Dit betekent dat je dus echt de weg op mag en dat je zelf de auto bestuurt. Op het moment dat je 17 jaar oud wordt mag je het praktijkexamen gaan afleggen mits je het theorie-examen al hebt behaald. Haal je dit examen dan beschik je over een echt autorijbewijs en mag je onder begeleiding van een coach de weg op. Zodra je 18 jaar oud wordt mag je zelfstandig dus zonder begeleiding autorijden. Het experiment die dit mogelijk maakt heet 2toDrive.

 

 

Theorie vanaf 16 jaar

Op het moment dat je 16 jaar oud wordt dan mag je jezelf inschrijven voor een theorie examen rijbewijs B. Het is zeker aan te raden om vroegtijdig al te starten met je theorie omdat dit in praktijk betere resultaten oplevert bij het lessen. Je kent en weet de regels en kunt daarnaar handelen. Hierdoor kun je nog meer de focus houden op de verbeterpunten.

 

Rijden met begeleiders

Je begeleider, ook wel coach genoemd, moet aanwezig zijn in de auto wanneer je nog geen 18 jaar oud bent maar wel al over een geldig rijbewijs beschikt. Je moet tevens in het bezit zijn van een zogeheten begeleiderspas welke je ook tijdens het rijden bij je hebt. In totaal mag je maximaal 5 begeleiders opgeven welke op de pas komen te staan.

begeleiderspas-voorkant-achternkant

 

Regels voor begeleiders

Niet iedereen kan jouw coach en begeleider worden. Er zijn namelijk een aantal voorwaarden waar zij aan moeten voldoen om dit te kunnen zijn. Begeleiders moeten minimaal 5 jaar beschikken over een Nederlands rijbewijs (B) en 27 jaar of ouder zijn. Elke begeleider moet in Nederland zijn ingeschreven en mag de afgelopen 4 jaar geen strafrechtelijke vervolgingen hebben gehad voor verkeersovertredingen. Daarnaast mag de begeleider de afgelopen 4 jaar geen alcoholcursus of gedragscursus hebben gevolgd of een ongeldigheidsverklaring hebben gehad vanwege een rijvaardigheid- of rijgeschiktheid onderzoek. Vanzelfsprekend mag deze persoon ook niet onder invloed van medicijnen, drugs of alcohol zijn en tijdens de aanwezigheid ook een geldig rijbewijs kunnen tonen.

 

Kies voor rijschool Society

Op zoek naar een goede betrouwbare rijschool in de omgeving van Hoofddorp en Amstelveen? Kom dan beslist naar rijschool Society! Wij geven al meer dan 20 jaar rijles, zijn gespecialiseerd in faalangsttraining en hebben als rijschool een bijzonder hoog slagingspercentage. Bij rijschool Society heb je altijd te maken met een vaste rijinstructeur en les je in een rookvrije lesauto. Onze rijschool is aangesloten bij de BOVAG waardoor jij zeker bent van een kwalitatief lespakket. Bekijk op deze pagina onze pakketten en tarieven.