Vind de beste rijschool voor je kind

Goede rijschool vinden

Op zoek naar een goede rijschool in Hoofddorp en omgeving voor je kind? Op deze pagina lees je waar je in dat geval zoal op moet letten en waarom je kind bij Rijschool Society lessen zou moeten nemen. Kinderen mogen nu vanaf 16 jaar het theorie-examen aanvragen. Vanaf de leeftijd van 16,5 jaar mag men beginnen met autorijlessen en op 17 jaar al afrijden. Pas vanaf 18 jaar mag er zelfstandig gereden worden. Daarvoor alleen onder begeleiding van een ‘coach’. Dat kan bijvoorbeeld een ouder zijn. Als ouder wil je natuurlijk dat je kind de beste rijlessen krijgt en bovendien ook veilig lest.

 

Slagingskans afhankelijk van factoren

De slagingskans van je kind voor het rijexamen is afhankelijk van bepaalde factoren. Zo is een belangrijke factor natuurlijk het aantal rijlessen dat wordt gegeven. Ook verschillen de leerlingen onderling nogal. Hierdoor zal per leerling een aangepast maatwerk lesprogramma worden toegepast. Dit zorgt ervoor dat het leren sneller en prettiger verloopt. Het slagingspercentage bij Rijschool Society ligt vrij hoog! Maar liefst 2 op de 3 slaagt bij Society in 1x voor het rijbewijs.

 

Rijinstructeur moet bij je kind passen

Niet geheel onbelangrijk is de keuze voor een rijinstructeur. Je kind moet natuurlijk wel goed ‘overweg’ kunnen met hem of haar. Een doorsnee leerling heeft tussen de 30 en 40 rijlessen nodig en dat betekent dat je kind misschien wel tussen de 30 en 40 uur samen met de rijinstructeur in de auto doorbrengt. Geef je kind daarom de mogelijkheid om een intake te volgen.

 

ouders zoeken rijschool voor kind
Let ook op de volgende zaken:

Hoe lang duurt een rijles?
Kan je wekelijks meerdere rijlessen nemen?
Optioneel: Is er begeleiding voor kinderen met faalangst?
Krijgt je kind altijd autorijlessen van dezelfde rijinstructeur?
Mag je kind afrijden in dezelfde auto waarmee hij/zij rijlessen krijgt?